Kategoriler

12 Kasım 2016 Cumartesi

Haikyuu!! Karasuno Koukou VS Shiratorizawa Gakuen Koukou 6. Bölüm Değerlendirmesi

Yo, omaera! Kacchan daze!

Vaaah, kita kita kitaaaaaaaaaaaaaa! Haikyuu!!'yu önceki sezonlardan takip edenler bilirler, mutlaka havayı yumruklayıp çığlık atarak garip sesler çıkaracağınız sahneler olur :') İşte 6. bölüm o sahnelerle dolu müthiş bir bölümdü!
Bu arada minna san güncel animelerinizi genelde nereden takip ediyorsunuz? Ben bu siteyi kullanıyorum: http://gogoanime.io/ . Eğer İngilizce alt yazıyla izlemeyi sorun etmiyorsanız, tavsiye ederim. Yeni bölümleri hiç aksaklık olmadan, tam zamanında yüklüyorlar. Gerçekten kaliteli bir site.
Neyse, gelelim bu bölümün özetine ve izlerken hissettiklerime..
 
Bölüme Asahi, Sugawara ve Daichi'nin voleybol kulübüne ilk katıldıkları anı gösteren bir flashbackle başladık.
Bizim üçlü biraz daha oynayabilmek,
biraz daha sahada kalabilmek için
ölüyor olmalarına rağmen kulübün orijinal üyeleri pek de o havada değillerdi. O ''Çaresizlik'' yoktu onlarda. Tabii ki kaptanımız hariç. Kaptanımız ve meşhur üçlümüz ulusal maçlarda ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışsalar da, yenilirler. Tabii ki bu yenilgi, hayatlarında ilk maçlarına çıkan ve daha birçoğuna daha çıkmak isteyen üçlümüz için fena üzücü ve ezici bir yenilgi olmuştur. Buna rağmen, kaptanımız onlarda gördüğü ışığı kaybetmek istemez.


Kendisi artık mezun olacak ve Karasuno adlı takım onun için bitecek olsa da, bunun aslında Karasuno için bir başlangıç olacağını fark etmiştir. Bu çocuklar Karasuno'yu müthiş yerlere taşıyabilir, diye düşünerek ayrılmadan önce hissettiklerini onlara ulaştırmaya çalışır. ''Bu şansı siz yaratabilirsiniz! Ve o şans geldiğinde değerlendirseniz iyi olur!!!''

Böylece flashback'den çıkıp Shiratorizawa'yla olan maça geri dönüyoruz. Çünkü bu maç takımımızın beklediği ''O şans''! Shiratorizawa daha önce turnuvalarda birinci olarak Japonya'yı temsil etmeye hak kazanmış bir takım. Bu yüzden bir saniye bile açık verme şansları yok. Takımın her bir üyesi sahip oldukları her şeyin %100'ünü kullanmak zorunda ve bunun farkındalar.

 Hinata ve Kageyama Saikou no Konbi olarak en tuhaf saldırılarını yapmaya devam ediyorlar. Maçın üçüncü yarısına geldiğimizi ve bu ikilinin karşı tarafı şaşırtmak için yaptıkları her hareketin normalinden kat kat daha fazla enerji gerektirdiğini düşünürsek, hala aynı hızda devam edebilmeleri göz yaşartıcı :') Öyle ki, Shiratorizawa'nın meşhur Satori'si bile bu ikiliye şok olmuş bulunmakta.. En beklenmedik anda en beklenmedik atakla gelen ikilinin saldırılarına çığlık atarak tepki vermemek mümkün değil!! KIAAAAAAAAA >//< Tabii iki saniyede bir boyunun iki katı kadar zıplayan ve sahanın neresinden smaç yapacağı anlaşılmayacak kadar hızlı koşan bi Supaikaa (Smaçör) olunca, bu enerji de bi yere kadar Hinata'cık.
 
Böylece Hinata'yı alıyoruz ve yerine Tsukishima'yı sokuyoruz. Tsukishima'da, Hinata'da olan o ''doğal yetenek'' olmasa da, zekası ve stratejileriyle bizi etkilemeyi başarıyor.

Tsukishima'nın yaptığı sayıları gördükçe ben saçlarımı mı yolsam yoksa masayı mı yumruklasam karar veremedim kdsjdhflks.. IKE IKE - IKE IKE - IKE IKE TSUKKiiiiiiii~!!!!! Eminim siz de izlediğinizde tepkileriniz aynen böyle olacak:


Veee işte o epic sahnelerden bir tanesi! Gelen topun boyuna yetişemeyip havayı smaçlayan Tsukki'yi gördüğümüzde, bir an için karşı tarafa sayı kaptırdığımızı düşünmüştük. FAKAT O DA NE?? Bu manyak çocuk bastığı smaçın üzerinden daha salise geçmeden ikinci smaçı -üstelik bir de daha yükseğe- basar ve topun düşmesine izin vermez... ŞİMDİ GEL DE SANDALYEDEN KENDİNİ AŞAĞI ATMA!! GEL DE EKRANA SALDIRMAYA ÇALIŞMA LFKSJEFLKDLK... Nan nandayo omae ga ningen janai yo ne Tsukkiiii!!!

Bu arada maçın başından beri oyundan bir kere bile çıkmamış olan Kageyama senshuu... Artık yavaş yavaş sınırlarına gelmiş olmalı TT Çocuğa iki dakika dinlenecek vakit verseydiniz, üçüncü setteyiz yahu!!

Kageyama'nın doğal olarak gittikçe yavaşlayan performansı Satori'nin gözünden kaçar mı, tabii ki kaçmaz. Anında yorumu basıyor.
       
                         ''Umutsuzluğa kapılmaya başladın mı acabaaa?''

Tensai oyuncumuz buna karşılık ne dese beğenirsiniz? ''Umutsuzluğa kapıldığım tek an bu sahadan çıktığım andır.'' KIIAAAAAAAAAAA!!! Bir de bunu yukarıda gördüğünüz bu ifadeyle hayal edin!!! KAKKOI JANAI KA KONO YAROOOOO!!!! :')

Bundan sonrasını nasıl özetlesem bilmiyorum minna san, genel olarak iki takımın da çenemi aşağı düşüren atak ve savunmalarda bulunması ve benim de tepki olarak kafamı duvarlara vurmamla geçti diyebilirim dlwjelsk -NISHINOYA SENPAAAAAAI!! SUGOI DESU DAISUKI DESUUUUU-


Yoooosh, geldik kapanış sahnemize. Bir sürü sayı attıktan ve aynı zamanda karşıdan sayı yedikten sonra, Ace olmayı hedefliyen minnak oyuncumuz Hinata oyuna geri giriyor. Bu sayıyı kesinlikle almamız lazım. Hinata bunu kafasına koydu. Her zaman yaptığı gibi sahanın sağından soluna, solundan sağına hareket edecek...

Ve hızını kazandığı anda ise, kendisinden metrelerce uzun gibi görünen oyuncuların bile zıplayamadığı o zıplayışını yapacak. Kageyama, Hinata'nın tam sağ avucunun içine isabet ettirdiği o pasını gönderirken, Hinata da sağ koluyla nereden çıktığını anlamadığımız müthiş bir güçle vurup sayı yapacak!!!!
 
Diye düşündük değil mi? Muhtemelen karşı takım da öyle düşündü ve bu hem hızlı hem güçlü atağa blok yapmak için kendilerini hazırladılar.. Fakat işte tam orada.. Tam orada, arkadaşlar.. Hinata'nın sağ eliyle vurmak için gerdiği vücudunu gördükten sonra.. Sol eliyle topa ''dokunup'' fileden aşağı göndermesine... NASIL BİR TEPKİ VERMEM GEREKİYOOOOOOOOOOOOOOOR???!!!!!!!


HAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA?!!!! NANIIIIII? NANIGA DOU NATTANDAYO?!!! MAJI KA YO? MAJI KA YO OOOOOOOOI!!!!!!!!!!!!!!! Hinata Shouyo. Omaega tensaida. Cidden buradan sonra koptum minna san.. Etraftaki eşyaları tekmeleyip yumruklamaya çalışmak mı dersiniz, evin içini koşarak turlayıp geri gelmek mi dersiniz, üstümdeki hırkayı havada döndürüp fırlatmak mı dersiniz... Neler yaptığımı ben de tam olarak hatırlayamıyorum.. feşlkjfleks

Haaai, sesim kısılana kadar bağırdığım bir Haikyuu!! bölümü de böylece bitmiş oldu hara hara haraaa... Kaldı 4 bölümümüz, evet ne yazık ki bu sezon 10 bölüm olacakmış :'( -DON MAI DON MAI- Ben bu sezondan sonra mangadan devam etmeyi düşünüyorum, güncele geldiğimde yorumlarımı alırsınız!! :))
O zaman bir sonraki değerlendirmede görüşmek üzere. Kacchan out-o!!

JAA NE!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder