Kategoriler

27 Kasım 2016 Pazar

Occultic ; Nine 1. Bölüm İnceleme

 Konnichiwa, minna san! Deku ga kita.

  Bu yazımda yeni sezon animelerinden Occultic;Nine'in ilk bölümünü inceleyeceğim. Animenin light novelini Steins;Gate'in yazarıyla aynı kişinin yazdığını duyunca başlamamak olmazdı tabi ki. (bkz: Chiyomaru Shikura) İlk bölümünü 3 kere rahat izlemişimdir. Değil mi, tam bir Steins;Gate vakası! Heh. Ayrıca animemizin openingini söyleyen kişi Steins; Gate'in openingini söyleyen kişiyle aynı kişi ! Bunları herkesin bildiğine eminim. Ancak şimdi yazacağım bilgiyi kimsenin bilmediğine iddiaya girerim! Herhangi bir tahmininiz var mı ???

  Tamam tamam, sizi daha fazla bekletmeden söylüyorum. Animenin senaristi Durarara ve Baccano'nun senaristiyle aynı kişi ! (bkz: Takagi Noburu) Animenin ilk bölümünden itibaren "Bir dakika..Bu Steins;Gate'ten çok Durarara havasını taşıyor..Dur, dur! Daha çok Baccano!" diyenlerdenseniz... (Kacchan: Haaaai boku!) Bu bilgi sizi çok da şaşırtmamış olsa gerek. Steins;Gate, Durarara ve Baccano birleşseydi, ortaya nasıl bir anime çıkardı? Bu animede bunu göreceğiz. (Yani umutlarımız o yönde. heh) Zaman örgüsü karışık veriliyor, birbirinden ayrı dünyaları olan ve her biri bu ayrı dünyanın baş karakteri olma potansiyeline sahip çeşit çeşit insanların kaderi belli bir noktada birbirleriyle kesişiyor, çözülmesi gereken mistik olaylar var, Nicola Tesla ve bilimin savunduğu şeylerden bahsediliyor ve gizemli bir cinayet olayıyla anime başlıyor. Daha doğrusu... Animemiz şu sözlerle başlıyor :
(bkz: Ay ışığı... Bir sürü insan. Bir sürü.. İnsan.İnsan.İnsan.)

  Öncelikle bu cümleler ve ay-yaprak-ölü insan bedeni görüntüsünün animenin gidişatı açısından önemli bir anlama sahip olduğunu düşünmekteyim. Demek ki bir sürü insanın öldüğü bir olayla karşı karşıyayız. Bu olayımız 1 Mart Salı günü Inokashira Parkı'nda gerçekleşiyor. Ve sonrasında animemiz 22 Şubat Pazartesi'ye dönüyor. Bir hafta öncesi.( Zamanlar önemli tabi.)
(bkz: bu replik cafe sahibinin aslında göründüğü gibi biri olmadığının göstergesi bence.) 
  
  Ve... Kiri Kiri Basara adlı bloğundan (Dollars...)(Bilen bilir.) tonlarca para kazanıp bir gün çok zengin olmayı hayal eden Gamon Yuta (nam-ı diğer Gamotan!) (İşte bu kısım Steins; Gate'e benzeyen yönlerinden >.>) ve onun sık sık gittiği cafenin sahibi Izumin. (Gamon kyuuuun ahah) Izumin'in varlığı ve Gamotan'ın hızlı hızlı konuşan otaku profili çizmesi orta profil izleyiciyi soğutmaya yeterken (Kacchan: Yappari benim zevklerim genelle çakışıyor because Otaku Gamotan iiiiis ❤) yazarlarımız "Hayır ! Bu kadar yetmez, koy bir tane daha!" demiş olacaklar ki  alın size serinin en itici karakteri : 
(bkz: meme değil kavun)


  Narusawa Ryoka... (Ryo-tas) Hazır mısınız? Başlıyorum.

  Bu animelerdeki vücudundan büyük memeye sahip, ince sesli güzel ama bir o kadar da gerizekalı kız tipi takıntısı nedir allah aşkına? İnsanın izlerken bir tane patlatası geliyor. (Kacchan: Fazla çeşit çeşit anime izlememden mi kaynaklı bilmiyorum ama, artık beni rahatsız edemiyor bunlar o kadar çok var ki yalama oldu galiba bende wtf ಥ⌣ಥ) Bir sahnede kızın memelerine zoom yapar, bir sahnede kızın poposuna zoom yapar, anime liseli kızların sadece etek ve bacaklarının göründüğü görüntüyle biter. Bir sahnede baş karakterimiz kızın göğsüne düşer:  

 Bir sahnede bilim adamlarının ciddi bir konu konuştuğu TV programında tek gerizekalıca davranan sanatçı kızımızdır. (Kacchan: Dimi bu cidden gereksizdi, o kadar gereksizdi ki şüphe uyandırıcıydı..)
                                

    Bok var dimi böyle sahneler çiziyorsunuz ? Ben söyleyeyim, çünkü bok var. Tabi, dişiler sadece göğüs-popo-gerizekalıca tepki üçlemesinden oluştuğu için... Her kim bunları yapma fikrini getirdiyse... Kusura bakmayın ama ağır işsiz asosyal bir otaku. (Kacchan: Üstüne bir de hentai ekle! Yeeey) Bu kadar net. Hayır, bana Nicola Tesla'dan bahsedicen. Bilimden bahsedicen. Ama bu sahnelere tamah edip reyting kasıcan. Bu ne biçim bir çelişki? 
(Kacchan: Gereksiz oppailı kız karakterlerini ben de sevmiyorum yaa, ama Ryotas'ı çok sevdim nedense. Anlamadım, herkes kıza nefret kustuğundan mı, Uraraka'nın seiyuusundan mı, Gamotan'ı samurailaştırmalı konuşmalarından mı Gozanji desu ka na Gomonosuke zamurai samaaa yoksa kişiliğinin altında yatan gizemden mi bilemedim..

  Tamam. Eleştirimiz bitti. Devam ediyoruz.

                             

   Geldik animemizin ana olayına. Bu profesörümüz ruhların varlığını bilimle açıklamaya çalışıyor. Ancak oğlu neden böyle bir şey yaptığına anlam veremiyor. Bilim bilimdir ! Ruhlar da neymiş ? (bkz: tamashi) 

(bkz : Hashigami Sarai ve Nishizono Ririka)
(İsimler önemli ..Çünkü olaylar bu 9 karakterin etrafında dönüyor.)


   Oğlumuz anladığım kadarıyla falcı kız Aikawa Miyuu'nun tavsiyesine uyup babasıyla konuşmak üzere eve giderken bu kadınla karşılaşıyor ve kadın babasının ölmek üzere olduğunu farklı bir sembolizm ile ima etmeye çalışıyor. Ya da... O sembolizm değildir ve babası gerçekten de şeytanlar tarafından yenmiştir?



   Ayrıca Sarai... Kiri Kiri Basara'nın az takipçisi değilsin... Gözümden kaçtı sanma. Acaba ne yazıyor orada... Keşke Japoncam yeterli olsaydı ve okuyabilseydim. (Kacchan: Simulacra denilen bir şeyden bahsediyor. Bu felsefi bir terimdir, merak eden araştırsın. :3)

                            

  Bir diğer karakterimiz Sumikaze Touko. Şu gözlüklü saçları bağlı kız. Henüz animedeki rolünü çözemedim. Sanırım Hashigami Sensei bir dergide yazı yazıyor ve bu karakter editörlerden biri. Bunlar bir kenara, burada geçen diyalog önemli. Hashigami Sensei'den yazısını almaya giden editör, evinde annesi sandığı bir kadın görüyor. Ve sonra resimde yazan yazıyı okuyunuz...

  Gözlüklü karakterimiz ciddi ciddi "Yoksa o hayalet miydi?" diye soruyor. Sen de şüphelisin Touko Sumikaze. (Kachhan: Hmm, bence kız içtenlikle bu tür olaylara inanıyor ve gerçekten de orada annesinin hayaleti olabileceğini düşünüp öyle söyledi.)

  Bir diğer karakterimiz Kurenaino Aria. Kara büyü yapan, iblislerle konuşan kızımız. Büyüsünün tutması için kurbanın saçı lazım. Animenin ilk bölümü bitişe yaklaşırken kendisine şöyle bir e-posta geliyor.

  

   Kızımıza Hashigami Sensei'yi öldürmesi için bir istek ve posta kutusuna Hashigami Sensei'nin saçı geliyor. Bunun için iki fikrim var. Ya suçlu suçu Aria'ya yıkmak istiyor ya da bir şekilde Aria'yı olanlardan haberdar ederek bir sonuca götürmeye çalışıyor. Belki gelecekteki bir şey için işbirliği yapma talebi? Belki de kızı saplantı haline getiren biri (bir iblis?) vardır? Ayrıca o saç, kafanın derisiyle birlikte soyulmuş. Evet, WTF?! sayın seyirciler. 

(bkz: Mayushi feelings)
(Kachhan: Yaa şunu niye sevmezsiniz yerim yaa ~(^з^)-)
(Steins;Gate)

     Falcı kızımız kendi falında Gamo-tan ile olursa gelişeceğini görüyor ve Gamo-tan için Kiri Kiri Basara'da çalışmaya başlıyor. Ryo-tas ve Aikawa site için Kurenaino Aria ile görüşecekler, Gamo-tan ise Ryo-tas'ın ısrarıyla Hashigami Sensei ile görüşmeye gidiyor. Bakınız Ryo-tas'ın ısrarları :


 O ısrarlar ve sonucu...


Yeap, doğru bildiniz ! Hashigami Sensei öldürülmüş ve bizim saf Gamo-tan kanlı bıçakla sanki oyuncakmış gibi oynuyor... Skjdvkjb . Tabi, parmak izleri bıçağa nasıl geçecek yoksa, değil mi? Ve profesörümüz ölmeden önce kendi kanıyla bir not bırakmış :

   "CODE"

 Ryo-tas, sen baş şüphelisin !!!! 


   Ve animemiz başladığı cümleyle bitiyor...  Şaşırdık mı? Tabi ki hayır ! Ekranda gördüğünüz karakter elindeki not defterine bakarak bu cümleyi söylüyor ve animenin ilk bölümü bitiyor.Adı ise Moritsuka Shun. Detektif güya. Heh. 

  Gelin size bu 9 karakteri tekrar söyleyeyim :

  -Gamon Yuta (Gamo-tan) >> Blog sahibi
  -Narusawa Ryoka (Ryo-tas) >> Koca göğüslü itici kız. Aslında biraz sempatisi yok da değil.
  -Hashigami Sarai >> Öldürülen Hashigami Sensei'nin oğlu.
  -Nishizono Ririka >> Yazdıkları gerçekleşen mangaka.
  -Sumikaze Touko >> Editör meditör. Henüz çözülemedi.
  -Kurenaino Aria >> Kara büyücü.
  -Aikawa Miyuu (Miyu-pom) >> Falcı kız.
  -Moritsuka Shun >> Detektif. Serinin jokeri bence.
   

  9. karakterimiz ise... Kim bilemiyorum. Ya Isayuki(Kansei) Hashigami ya Izumin (ookama kafeci) olmalı. Bu arada... Hashigami Sensei ölmemiş olabilir. Buna hazırlıklı olun bence. 


Cya!

2 yorum:

  1. İncelemeleriniz bende animeyi izleme isteği uyandırdı <3 Fotoğraflarla birlikte daha çok merak uyandırdı bende. Blogunuzun gelişimini heyecanla bekliyorum <3

    YanıtlaSil
  2. heh çok teşekkür ederiz !! :)

    YanıtlaSil